Aanvullende verzekering voor jouw bestelbus

Bezit je een bestelbus? Dan moet je hiervoor minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee verzeker jij jouw bestelwagen voor schade die je met het voertuig aanbrengt bij anderen. Vind je het wat summier om alleen een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Als dit voor jou ook nog niet ver genoeg gaat, kun je jouw bestelbus aanvullend verzekeren. In deze tekst zetten we op een rijtje wat de mogelijkheden zijn.1. Schadeverzekering inzittenden 


De eerste aanvullende bestelautoverzekering die je af kunt sluiten, is de schadeverzekering inzittenden. Als je deze verzekering afsluit, wordt de schade vergoed die bestuurders en overige inzittenden leiden door een ongeval. Hierbij kun je onder meer denken aan schade aan spullen in de bestelbus, zoals een smartphone. Daarnaast ben je met deze aanvullende verzekering verzekerd voor letselschade, misgelopen inkomsten, smartengeld, verlies van inkomen voor levensonderhoud, medische kosten, woningaanpassing bij invaliditeit en uitvaartkosten. Aan deze verzekering hangt een maximumbedrag.2. Motorrijtuigenrechtsbijstand 


Als je een bestelbus hebt, begeef jij je met dit voertuig op de weg. Hierdoor kun je betrokken raken bij en ongeval. Ben jij de veroorzaker en is er veel schade ontstaan bij de tegenpartij? Dan vloeit hier mogelijk een juridisch proces uit voort. Kies je voor motorrijtuigenrechtsbijstand? Dan word je in zo’n situatie ondersteund door een professional. Dit is eveneens het geval bij juridische kwesties omtrent de aankoop, verkoop, het onderhoud of de reparatie van de bestelauto gedurende de looptijd van de verzekering. Tot slot ben je met deze aanvullende verzekering ook verzekerd van professionele ondersteuning bij kwesties die te maken hebben met het verhalen van schade aan de auto. Dit is zelfs het geval als de oorzaak niet te maken heeft met verkeersdeelname. 3. Pechhulp


Rijd je veel in jouw bestelauto? Dan kan het gebeuren dat je met pech stil komt te staan. De kosten voor reparatie van het voertuig vallen niet binnen een standaard bedrijfsautoverzekering. Wil je dat dergelijke kosten gedekt worden? Sluit dan een aanvullende verzekering voor pechhulp af. Er wordt eerst een poging ondernomen om jouw bestelbus ter plekke te repareren. Lukt dit niet? Dan wordt het voertuig naar een garage of adres naar keuze gebracht. Als de auto niet direct gerepareerd kan worden, heb je dankzij deze aanvullende bestelautoverzekering recht op vervangend vervoer.  4. Eigen vervoerverzekering


De laatste aanvullende verzekering die je voor jouw bestelauto af kunt sluiten, is een eigen vervoerverzekering. Dit is met name aan te raden als je (handels)goederen en/of gereedschappen vervoert in jouw bestelbus. Dankzij deze verzekeringen zijn dergelijke zaken namelijk verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal tijdens het vervoer met jouw bestelauto. Het maakt niet uit of dit onderweg gebeurt of tijdens het laden en lossen. De inhoud is zelfs verzekerd als het enkel en alleen in de bestelbus is opgeslagen.