Je auto verzekeren: hier moet je op letten

De auto verzekeren is iets dat iedere autobezitter zal moeten doen. Tenminste, wel zolang je de openbare weg op wilt. In Nederland ben je namelijk wettelijk verplicht om je auto te verzekeren. Zolang je auto niet verzekerd is, mag je de openbare weg niet op. Als je dit toch doet en een ongeluk krijgt, draai je helemaal zelf voor de schade op. Als iemand tijdens dit ongeluk invalide raakt en hierdoor niet meer kan werken, is de kans groot dat je levenslang aan het betalen blijft. Ga daarom nooit onverzekerd de weg op, ook niet voor een klein stukje. Ben jij sinds kort in het bezit van een (nieuwe) auto?  Dan is het van belang dat je weet hoe je de auto moet verzekeren. Gelukkig is dit tegenwoordig vrij eenvoudig.

De auto verzekeren doe je met het grootste gemak online. Via de website van een verzekeraar is jouw auto binnen no-time verzekerd. Het is fijn dat het verzekeren van de auto tegenwoordig zo snel gaat, op deze manier kun je bijna direct de weg op. Echter, is het wel van belang dat je voor de juiste verzekering kiest. Zo loop je geen risico en kun ej er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt.

De premie

Wanneer je een auto laat verzekeren, betaal je een maandelijkse premie. Deze premie is van verschillende factoren afhankelijk. Als je een aantal schadevrije jaren hebt, ben je goedkoper uit. Een goede reden dus om extra voorzichtig te rijden! Daarnaast is de premie ook afhankelijk van je leeftijd en woonplaats. Om deze reden is het niet eenvoudig om te zeggen wat nu echt de goedkoopste autoverzekering van Nederland is. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren en verschilt dus per individu. Door middel van een vergelijkingssite kun je eenvoudig nagaan welke verzekeraar de voordeligste premie heeft in jouw geval. Je auto verzekeren bij deze verzekeraar hoeft overigens niet altijd de beste keuze te zijn. De kwaliteit van de verzekeraar is immers ook van belang.

Je auto verzekeren bij een goede verzekeraar

De autoverzekering berekenen zodat jij je auto bij een goedkope verzekeraar kunt verzekeren is geen slecht idee. Echter, dien je niet alleen op de premie af te gaan. Ga ook goed na of de verzekeraar ook betrouwbaar is wanneer je daadwerkelijk schade rijdt. Sommige verzekeraars willen minder snel uitkeren wanneer er sprake is van schade. Zodra je schade hebt, is het van belang dat het proces zo soepel mogelijk verloopt.

De dekking

Als je een auto gaat verzekeren, is het ook van belang dat je goed over de dekking nadenkt. Je hebt de keuze uit de volgende dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA ben je verzekerd voor schade die je aan andere veroorzaakt. Met WA+ ben je daarnaast ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld brand, diefstal en stom. Als je een WA+ dekking hebt en zelf schade rijdt, ben je hier echter niet voor verzekerd. Indien je wilt dat zelfs deze schade gedekt wordt, dien je een Allrisk verzekering af te sluiten.