Zorg dat jij goed verzekerd bent als je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd goed om van te voren alles goed te regelen. Zo zijn er belangrijke documenten die je niet moet vergeten om mee te nemen. Hiernaast is het belangrijk om je goed te verzekeren. Wat voor verzekering je moet afsluiten hangt dan weer af van wat voor vakantie jij geboekt hebt. 

Wat voor verzekering moet ik precies afsluiten?

Er voor zorgen dat je goed bent verzekerd wanneer je op vakantie gaat is erg belangrijk. Op deze manier verzeker jij jezelf voor risico’s die je kunt lopen wanneer je op vakantie gaat. Dit kan gaan om een verzekering voor ongevallen, bijzondere sporten (denk bijvoorbeeld aan wintersport of extreme sporten in de zomer), een verzekering voor medische kosten die je maakt in een buitenlands ziekenhuis, een annuleringsverzekering voor wanneer de vakantie om wat voor reden niet door kan gaan of bijvoorbeeld een verzekering voor de auto, die de kosten dekt van autopech. 

Waar moet je op letten ter voorbereiding van je vakantie?

Als je op vakantie gaat zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je bezig bent met het kiezen van een verzekering. Zo is het erg belangrijk om te bekijken wat precies de dekking is van de verzekering die je af wilt gaan sluiten. Je wilt tenslotte toch dat je goed bent verzekerd mocht er onverhoopt iets gebeuren. Door dit goed te controleren kom je niet voor verrassingen en onverwachte kosten te staan. 

Vergelijken van verzekeringen voor je op vakantie gaat

Om ervoor te zorgen dat je goed bent verzekerd is het goed om te bekijken welke verzekering voor jou het beste aansluit. Zo zijn er drie standaard verzekeringsvormen die je kunt afsluiten voor een autoverzekering. Deze drie verzekeringsvormen zijn: 

  • WA: Wanneer je kiest voor een WA verzekering zal deze alleen de schade die je toebrengt aan derden vergoeden. De schade die je aan uw eigen auto toebrengt, zal met deze verzekeringsvorm niet worden vergoed. Dit zal een goedkopere verzekering zijn, maar kan mogelijk wel zorgen voor schade die ik de kosten kan lopen wanneer je het zelf moet betalen.
  • WA Beperkt Casco: Wanneer je kiest voor een WA Beperkt Casco verzekering ben je tegen meer risico’s verzekerd. Met deze verzekering ben je namelijk ook verzekerd wanneer je bijvoorbeeld een aanrijding hebt met dieren of schade krijgt door natuurgeweld. Denk bijvoorbeeld aan afgewaaide takken, hagel of storm. Ook wanneer er schade wordt veroorzaakt door een inbraak in de auto en hierbij gesneuvelde ramen, zal dit worden verzekerd. 
  • Allrisk verzekering: Wanneer je kiest voor deze verzekering dan ben je het meest uitgebreid verzekerd. Wanneer je zelf schade veroorzaakt aan je eigen voertuig zal dit ook door jouw eigen verzekeraar worden vergoedt. 

Wanneer je twijfelt welke verzekering goed bij jou past is het handig om een autoverzekering simulatie. Op deze manier kun je meerdere verzekeringen vergelijken. 

Kortom is het belangrijk om goed verzekerd op vakantie te gaan. Verschillende vakanties vragen om verschillende soorten verzekeringen.