Auto huren: waar moet je op letten?

Auto huren: waar moet je op letten?

Wil jij binnenkort een dagje weg en wil je liever niet met het openbaar vervoer, dan kan je ervoor kiezen om een auto te huren. Vooral in de grote steden bevinden zich vaak veel autoverhuurders die jou graag op weg helpen. Maar weet jij wel waar je precies op moet letten bij het huren van een auto? Wij helpen jou graag om de juiste huurauto te kiezen!

Lees recensies van anderen

Recensies zeggen natuurlijk lang niet alles over een autoverhuurder. Sommige mensen overdrijven graag waardoor het soms beter of slechter lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Toch zijn recensies vaak een goede manier om een eerste indruk van een autoverhuurder te krijgen. Een hoop goede recensies zijn uiteraard goed, maar let er ook op dat er soms wat mindere recensies tussen zitten. Zo weet je wat je ongeveer kan verwachten en kan je eventueel je verwachtingen bijstellen.

Heeft de auto al schade?

Een auto met schade is natuurlijk nooit fijn, en al helemaal niet als deze schade vervolgens op u verhaald wordt zonder dat u ervoor verantwoordelijk bent. Controleer daarom van tevoren de auto op eventuele schade en vraag aan de desbetreffende medewerker of deze schade al genoteerd is. Is dit niet het geval, zorg er dan voor dat dit bij de autoverhuurder bekend is zodat jij niet aansprakelijk gesteld kan worden. Naast eventuele zichtbare schade kan je ook nog navraag doen naar de onderhoudshistorie van de auto. Als een autoverhuurder zijn auto’s regelmatig onderhoudt dan zit je goed. Is dit niet het geval, dan kan een ongeluk in een klein hoekje zitten.

Lees de kleine lettertjes

Je hoort het waarschijnlijk van iedereen, maar let je r ook echt goed op? Het lezen van de kleine lettertjes kan je een hoop ellende besparen. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten die je van tevoren niet kon verwachten of beperkingen in de afstand die gereden mag worden. Lees het huurcontract goed na en vraag desnoods bepaalde zaken na aan de autoverhuurder. Zo voorkom je teleurstellingen.

Ophalen en terugbrengen

Vraag goed na wanneer je de auto op kunt halen en terug kunt brengen. Veel autoverhuurders houden vast aan normale werktijden. Dit betekent dat je de auto vaak ook alleen tussen 9 en 5 kunt ophalen en terugbrengen. Zorg dat je hier duidelijk over hebt voordat je voor een dichte deur komt te staan. Wil jij binnenkort een auto huren, kies dan voor een vertrouwde naam dicht in de buurt. Bo-rent beschikt bijvoorbeeld over meer dan 67 vestigingen. Zo zit er altijd wel een Bo-rent locatie in de buurt. Daarnaast beschikt Bo-rent over een uitgebreid wagenpark waardoor je de keuze hebt uit verschillende betrouwbare auto’s.